top of page

Tilbake etter svært fruktbar prosjektreise -imponerte og glade, men uroet over tørken

Gabriellasenterets undervisningsmodell fortsetter å imponere. Hva de har klart til tross for pandemiens utfordringer, er ikke til å tro. Utfordringene har synlig styrket medarbeiderteamet. 120 barn og unge har de i daglig lære. De holder kurs for lærere, foreldre og elevenes søsken.


De bidrar til en massiv samfunnsendring med sin holdningsskapende innsats. Vi har sett det: Verdige liv skaper mot og glede, minsker fattigdom og skaper inkludering.Kelvin er fingernem og har sans for tall. På Gabriellasenteret lærte han å tre perler og lage batikkstoffer. I eksamensgave fikk han materialer til en liten kiosk for salg av sine varer. Han har skaffet inntekter nok til å få mor på sykehus og til medisiner. Kelvin er glad. Mor er stolt!


Øst-Afrika tørker, har vi lest om. Det gjorde vondt å se dens virkninger på nært hold.


Et frodig grønt Gabriella med Dreamland vil gi bærekraft. Tørken er nå så inngripende at selv borevann med solcelle pumpa som de har på Gabriellasenteret ikke strekker til for dyrking. Dette vannet må de nå ha til barna og til å driften.


Dreamland har i stor grad gitt muligheter for matauk de siste årene. Så kom den langvarige tørken. Maisåkeren ble tretti cm høy før den tørket bort. Papayaskogen hadde blitt stor - tørket. Vi må hjelpe og aller helst kjapt. Det de trenger er eget borehull og pumpe på Dreamland.


2 visninger

Comments


bottom of page