top of page

Lokale skolemyndigheter ber nå Gabriellasenteret om hjelp

Gabriellasenterets målsetting om å nå bredt ut bekreftes stadig. Vi opplever at de i disse dager står ved et markert veiskille. Den siste svært oppmuntrende henvendelsen har kommet fra lokale skolemyndigheter i Hai District der det nye Gabriellasenteret er etablert. De har invitert Gabriellasenteret til å undervise lærere på alle deres barneskoler i hvordan de skal kunne møte og ivareta utviklingshemmede elever. Det er en milepel fordi det i spørsmålet ligger en aksept av at disse barna både finnes og at de skal ha rett til skolegang.


I mangel av egne bilder benytter vi dette tilsendte fra et foreldremøte på Gabriellasenteret, sikkert ikke så ulikt møtene med barneskolenes lærere.


De globale utfordringene preger Tanzania etter at den nylig avdøde presidenten neglisjerte koronapandemien fra juni i fjor. Muterte virus sprer seg raskt i landet. Utfordringene er store for deres nye president Samia Hassan Suluhu, Mama Samia på folkemunne. Hun er erfaren og

virker tydelig og målrettet i forhold til koronatiltak - til alles lettelse. Likevel, arbeidsledigheten og fattigdommen øker. Dette preger familier med utviklingshemmede barn i stor grad.

0 visninger

Comments


bottom of page