top of page

Gledelig fra bakeriet på Gabriellasenteret

Til tross for pandemiens smertefulle utfordringer skjer det mye gledelig. La oss fortelle slik vi lovet i infobrev 4:


Pioneren Brenda Shuma besøkte oss her nord for første gang i 2012. Gabriellasenteret hadde hun startet sammen med sin mann 3 år tidligere. Til tross for deres visjoner om endrede levekår for utviklingshemmede barn hadde hun på det tidspunkt til gode å se voksne utviklingshemmede leve gode liv i aktivt arbeid.


Hun ble tatt hjertelig imot av beboerne i Vidaråsen Landsby og de viste stolt fram sitt bakeri. Der og da ble drømmen om Gabriellasenterets bakeri født. Brenda reiste inspirert hjem med en utvidet visjon – ikke kun barn skulle få endrede liv, men også voksne utviklings-

hemmede skulle få verdige liv gjennom yrkesopplæring.


Brenda på besøk i Vidaråsens bakeri.


Bygging av bakeri på Gabriellasenteret med tredelt målsetting:

  • Yrkesopplæring for utviklingshemmede elever

  • Produksjon for salg til driftsinntekter på Gabriella

  • Spre kunnskap om sunn ernæring i lokal befolkningen


Takket være gode givere ble det mulig å starte bygging høsten 2018. Vi har tidligere vist bilder av elevene i grunnopplæring fra høsten 2019. Omfattende produksjon og salg har kommet i gang i løpet av 2021.


En erfaren baker er blitt ansatt i 2021. Oppskrifter er utprøvd og ingredienser av ulike slag er kjøpt inn. Salg i stor skala var tenkt rettet mot de store turisthotellene i Kilimanjaro regionen. Dette markedet falt da pandemien begynte og det så lenge mørkt ut.


Skritt for skritt har de nå bygget opp lokale salgskanaler og varene deres er etterspurte. De selger brød bakt i den store ovnen som tar 40 kilos brød av gangen, rundstykker av ulike slag og daglig rundt 5.000 stk av sin egen variant med tradisjonell Mandazi.
0 visninger

Comments


bottom of page