top of page

Gabriellasenteret på god vei framover - mot sitt inkluderende hovedmål.

Det er et yrende liv i Moshi Town ved foten av Kilimanjaro denne dagen. Ivrige barn og unge fra Gabriellasenteret er i byens sentrum sammen med sine omsorgspersoner, lærere og terapeuter. Mange hopper og spretter, andre sitter i rullestol, noen trenger en trygg hånd å holde i, mens stolte ungdommer bærer plakater som forteller om dem selv og om  noen av skolekameratene deres. Alle er forventningsfulle.


Downs syndrom dagen markeres med åpenhet og glede. 

Etter opptoget har Gabriellasenteret invitert seg selv til en av de offentlige skolene for oppmerksomhet og inkluderende lek mellom sine elever og denne offentlige skolens elever.Gabriellasenteret begynte i 2011 å markere ulike internasjonale holdningsdager med små opptog. Den gang var det svært vanskelig. 


Nå strømmer folk til i gatene, spørrende og positivt nysgjerrige. 


De deler ut pamfletter som gir folk lettfattelig informasjon om ulike funksjonshemninger.


Den store strukturelle samfunnsendringen vil ta tid; fulle rettigheter til skolegang og helsehjelp for alle utviklingshemmede. Myndighetene har fortsatt ikke denne gruppen barn og unge i sine budsjetter.


Underveis når Gabriellasenteret mange av sine delmål.

Folks holdninger til fysisk og psykisk utviklingshemmede endrer seg raskt i Kilimanjaro regionen – og andre steder i Øst-Afrika. Gabriellasenteret samhandler på mange plan


I 2023 lever flere utviklingshemmede inkludert i sine nabolag til tross for at de fleste av dem fortsatt ikke har adgang til offentlig skole eller til helsehjelp fra det offentlige. Endringer skjer!


Gabriella setter søkelys på mange internasjonale dager for barn med funksjonshemninger.


I forrige infobrev skrev vi at 2023 er forventningenes år. Troen på det er styrket! Tusen takk til dere alle♥ 


0 visninger

Comments


bottom of page