Norske medier har naturlig nok massivt fokus på koronasituasjonen i store deler av verden – beklageligvis lite på utviklingen i Tanzania. Her om nåsituasjonen på Gabriellasenteret.
Innsatsviljen er imponerende. Lang inngående rapport og drøfting via telefon 9. mai gjør oss trygge på at de som medarbeidere står sammen om å komme styrket gjennom krisen. De har fokus på gode løsninger og er optimistiske i en svært krevende tid.
Likevel - med stor spredning av Covid 19 er nå følgende et faktum:
Gabriellasenteret har mistet sine to viktigste driftsinntekter; salg av egne produkter og foreldrebetaling fra familier med betalingsevne.
Mange av Gabriellasenterets elever lider. Foreldre har mistet sin inntekt og strever med å skaffe nok mat og ikke minst medisiner til sine funksjonshemmede barn; eksempelvis epilepsimedisin. I nød tvinges mange foreldre, smertelig nok, til å prioritere mat til sine funksjonsfriske barn slik at de skal kunne hjelpe familien.
I forrige infobrev skrev vi at medarbeiderne reiste rundt til familiene og veiledet dem. Slikt samvær er ikke lenger mulig. Derimot har de et ønske om å kunne starte organisert utkjøring av mat og medisiner til de mest sårbare. YES Kilimanjaro har et håp om å kunne støtte dette.
Medarbeiderne produserer anskitsmasker for salg til driftsinntekter på Gabriellasenteret.
Frafallet av driftsmidler reduserer lønnspotten katastrofalt. Medarbeiderne har snudd seg rundt, latt sine profesjoner ligge og i samarbeid funnet fram til hva som kan produseres og være salgbart i krisetiden. Produksjon og salg er i gang for å kunne redde Gabriellsenteret og for at de samme kjente ansiktene igjen skal kunne ta i mot elevene. De tar høyde for at koronakrisens virkninger kan bli langvarige.
Medarbeiderne har delt seg i fem produksjonsgrupper og en markedsføringsgruppe:
Produskjon av ansiktsmasker
Produksjon av flytende såpe og anti-bac
Produksjon av tradisjonelt bakverk
Produksjon av grønnsaker
Produksjon av belegningsstein
Salg og markedsføring av produktene
Med andre ord – de jobber hardt for salg og inntekter til sin egen lønn. Målet er at Gabriellasenteret kommer gjennom krisen med de samme medarbeiderne på plass når barna er tilbake.
Medarbeiderne i sving på kjøkkenet med produksjon av tradisjonelle Mandazi for salg.
Samtidig har YES Kilimanjaro lovet å arbeide for midler til mat og medisiner til de barna som virkelig er i nød nå. Gabriellasenteret har 90 barn og unge. Svært mange av dem er i denne situasjonen nå. Medarbeiderne vil organisere utkjøring til hjemmene deres.
Midt i koronakrisen spør vi: Har du anledning til å gi et ekstra beløp for å få etablert utkjøring av mat og medisiner til disse barna?
VIPPS 50005 Kontp 1503 34 57054
Tusen takk - nå trengs små og store beløp sårt ♥