top of page

Bekymringer over krigen i Ukraina – også hos Gabriellasenteret

Pandemien har verden over ført til en enorm økning i kostnader. I Tanzania er dette langt mer merkbart enn her. Nå råder en uro over økte matvarepriser som følge av krigen i Ukraina til tross for at de er langt unna kamphandlinger vil import av mat kunne komme til å bli vanskelig.Hyggelig er det å kunne fortelle at bakeriet på Gabriellasenteret nå går så bra at de tenker å sette i gang et nattskift for å kunne imøtekomme etterspørselen. Brødene er etterspurte på grunn av sitt gode næringsinnhold og fordi de er bakt med grovmalt mel. Dette kornet må imorteres.


Markedene er spredt rundt i et stort distrikt og mange av dem langt unna Gabriellasenteret. For å kunne få de ferske varene raskt ut til kundene, trenger de nå en varebil. YES Kilimanjaro har støttet kjøp av en brukt bil takket være gaver fra dere mange trofaste givere. Litt etter litt blir bakeriet en selvgående Gabriella bedrift.


Verdensdagen for Downs syndrom – Rockesokk dagen - ble feiret med et arrangement i byen med alle elever og medarbeidere for å vekke folks bevissthet om ulikheter og inkludering. Etterpå ble det feiret på Gabriellasenteret med litt av en grovbrødskake - bakt av bakerelevene selv og dekorert med denne teksten: GABRIELLA DOWN SYNDROME DAY 21-3-2022Det er flott hvordan de har videreutviklet senteret gjennom koronaperiodens hindre. Vi har er et håp om at pandemien tillater oss et prosjektbesøk i høst for å kunne gi dere nye inntrykk og egne bilder.

0 visninger

Comments


bottom of page