Forside / YES Kilimanjaro infobrev 4-2018

YES Kilimanjaro infobrev 4-2018

Etter et gledelig prosjektbesøk legger vi ut dette infobrevet.

Bedre lesbarhet i pdf format vedlagt - les  gjerne der:)

Arkitekten Godfrey Ayoub Severe har tegnet det nye Gabriellasenteret.  Han er bosatt i Dar es Salaam og har hatt mangt et besøk på Gabriellasenteret i samtale med Brenda og Anthony. I dag er de - som vi alle – svært tilfredse med resultatet. Her er vi samlet til nye samtaler om veien videre. Den blir like spennende. Nå med fokus på Dreamland.

Byggetrinn II er påbegynt. Bakeriet er under bygging. YES har finansiert selve bygget slik at de kan fortsette opplæring og produksjon for hånd. Målet vårt er å utvikle bakeriet med forbedret utstyr slik at økt salg av bakervarer muliggjøres for å sikre bærekraft. Videre for trinn II:

GO Campaign har midler til foreldreinternat og terapihus.

Jenteinternatet

 

Flislagte toiletter
Dusjanlegg med egen avd for å øve tannpuss og håndvask
Gutteinternatet
Bakeriet er under bygging og forventes ferdig til nytt skoleår starter i januar 2019
Forventningsfulle elever utenfor matsalen
Innvendig er ikke matsalen ferdig innredet, men takhøyden er god

 

***

YES Kilimanjaro kan videreformidle de utroligste gaver til Gabriellasenteret. Det er direkte pengestøtte, salg av gavekort, bidrag fra loddsalg, julemarkeder etc. Vi er rørt og takknemlige over kreativiteten dere som støttespillere viser. Her vil vi presentere to helt forskjellige former for gaver gitt av varme støttespillere. Gavene er svært ulike – begge til stor hjelp, glede og inspirasjon for både barn og voksne på Gabriellasenteret.

Martin B. Hodt er 24 år og nylig ferdig med sin Bachelor i økonomi og entreprenørskap. Hele studietiden har han jobbet utenom, sammen med utviklingshemmede. Han ble med ned på prosjekt reisen og bidrar nå med sin innsats som frivillig ved Gabriellasenteret i tre måneder. En utrolig gave til senteret. På bildet Martin og anthony i konsentrert samarbeid.

Den andre gaven ga muligheter for en workshop sammen med medarbeiderne på Gabriellasenteret

Utviklingshemmede trenger tilrettelagt undervisning. Mange elever klarer ikke å danne innvendige bilder når de hører en fortelling. Workshopen ga medarbeiderne impulser til en svært hjelpsom fortellermetode.

Fire støttespillere i Norge har gjennom det siste året arbeidet med eventyret «Det magiske tre». Som gave har de håndsydd aktørene i eventyret, de afrikanske dyrene. Hjelp har vi også fått til oversetting fra norsk via engelsk og til swahili. Maken til workshop vi fikk til i fellesskap og til glede for oss alle. Dette ble så bra, Tusen takk til gode støttespillere som la grunnlaget for at vi kunne reise ned med et helt eventyr i bagasjen.

 

***

Rommene på det nye Gabriellasenteret er vakre og gir mange uprøvde muligheter. Medarbeiderne valgte å flytte inn til tross for at de mangler utstyr i klasserommene, kontormøbler i administrasjonen og skap i elev internatet. Senger klarte YES Kilimanjaro å finansiere i sommer. Nå arbeider vi for midler til alt det andre de trenger til sin daglige drift.

 

Tusen takk for all støtte til å innrede det nye Gabriellasenteret

Les infobrevet i sin helhet i pdf format ved å klikke på vedlegget